La Roche-Posay kit de ingrijire pentru pielea sensibila #cosmetic, #cosmetica, #demacherea, #ingrijire, #intretinere, #La Roche-Posay, #lotiune-micelara, #sensibilitate, #spa, #ten-sensibil.#apa-termala, #tenul, #tips-and-tricks, #tonifierea, #tratament, #Vichy, #‪‎beautiful‬




De curand,am primit kit-ul de la La Roche-Posay,pentru piele sensibila si noul catalog VICHY si am fost foarte bucuroasa,tinand cont ca iarna "bate la usa",desi,nu pot spune ca am un ten sensibil.:)

In ultima perioada aud tot mai des aceasta expresie:ten sensibil/piele sensibila.Care sunt caracteristicile unui ten sensibil?Majoritate ati spune:roseata,uscaciune,iritabilitate crescuta.
Dar ce ne facem atunci cand,desi avem un ten gras/mixt,ne confruntam cu aceste simptome?Ce anume le provoaca si cum le recunoastem?
Este foarte important sa facem diferenta intre diverse alergii(reactiile nu apar imediat) si reactia tenului la un produs cosmetic neadecvat(sensibilitate,roseata/mancarime spontana).
Sensibilitatea poate fi dobandita ereditar,sau poate fi ceva spontan(stresul,ingrijirea neadecvata a tenului,schimbarile bruste de temperatura,schimarile hormonale...),de aceea fiti atente la reactiile tenului vostru.
In cazul sensibilitatii ereditare(senzatie de "strangere" a pielii dupa spalare,iritabilitate,aparitia petelor rosii pe fata si gat...),este bine sa apelati la produsele cosmetice special create pentru tenul sensibil si sa acordati o importanta deosebita ritualului zilnic de ingrijire.
In cazul in care nu stiti ce fel de ten aveti,ce produse cosmetice sa folositi si cum sa-l intretineti,apelati cu incredere la ajutorul unei cosmeticiene sau al unui doctor dermatolog.
Daca deja stiti ce fel de ten aveti,atunci este bine sa fiti atente la reactiile lui,la schimbarile din viata voastra dar si la schimbarile anotimpurilor.

Asa cum spuneam,tenul meu este un ten gras...in general.Uneori este deshidratat(desi pare paradoxal,sebumul nu are nici o legatura cu apa),alteori  este usor iritabil in anumite zone(gura,barbie),si foarte uscat in zona pometilor.Dupa ce am testat multe produse cosmetice,diverse game si am citit destule informatii despre ingrijirea corecta a tenului,am ajuns la concluzia ca tenul meu se schimba la un anumit interval si tot ce trebuie sa fac este sa-l accept asa cum este, sa-l urmaresc si sa-i dau ce are nevoie.Asa ca nu pot fi decat foarte fericita de acest cadou minunat,care-mi intregeste arsenalul de produse de ingrijire.

Revenind la kit-ul pentru piele sensibila de la "La Roche-Posay",acesta este in varianta mini(tocmai bun de luat in vacanta) si contine urmatoarele produse:
-apa termala,50 ml
-solutie micelara,50 ml
-Hydraphase,3 ml
-Lipikar lapte,15 ml
-Lipikar Syndet,15 ml
-1 mostra Cicaplast Balsam B5,2 ml
-2 mostre Rosaliac CC cream,2 ml.


Apa termala La Roche-Posay este singura apa termala cu o concentratie ridicata de seleniu,calmand si reimprospatand pielea sensibila(si nu numai :D),protejand celulele de radicalii liberi- un adevarat rasfat pentru pielea ta.
Solutia micelara fiziologica,pentru toate tipurile de piele sensibila,demachiaza cu delicatete fata,ochii si
buzele.
Hydraphase Intense Legere,crema hidratanta cu acid hialuronic fragmentat,pentru o hidratare intensa si de durata.
Rosaliac CC Cream,crema zilnica de ingrijire si uniformizare a tenului,cu SPF 30,ofera protectie ridicata anti UVA-UVB,acoperind imediat defectele tenului.Are actiune antioxidanta si calmanta,prevenind agravarea rosetii.
Lipikar Syndet,gel de curatare pentru pielea uscata si sensibila,cu PH 5,5,curata delicat pielea sensibila a intregii familii,potrivita atat pentru bebelusi,copii cat si pentru adulti.
Lipikar lapte,pentru pielea uscata,avand o textura placuta,hraneste si catifeleaza pielea.
Cicaplast Balsam B5,balsam reparator,calmeaza si protejeaza pielea,fiind indicat pentru intreaga familie.
Personal,acest balsam m-a cucerit,eu avand o piele extrem de sensibila la intepaturile de insecte.Pielea mi se inroseste,si am senzatii de mancarime mult timp dupa intepatura propriu zisa.Rezultatul?Piele rosie,umflata si iritata,deloc estetica,mai ales in sezonul cald.Acest balsam nu numai ca imi calmeaza pielea si senzatia de mancarime,dar ajuta pielea sa se cicatrizeze si sa se vindece mult mai usor.Pur si simplu,minunat!:)


Pana data viitoare,aveti grija de voi si urmariti-va constant tenul.Daca aveti intrebari sau comentarii nu ezitati sa le impartasiti cu mine.




Comentarii

Postări populare