Tips and tricks - Curatarea pensulelor de machiaj si a bureteilor




      Cea mai importanta etapa in realizarea unui machiaj perfect este etapa de curatare si dezinfectare a produselor folosite(pensule,spatule,buretei etc.).Igiena corecta a acestor produse ne ajuta sa prelungim durata lor de viata si ne ajuta sa preintampinam anumite probleme ale tenului(acnee,ten sensibil,alergii).
      V-ati intrebat care este secretul unui make up artist de succes,pe langa talent,creativitate si multa munca?Eu sunt de parere ca reusita unui profesionist sta de cele mai multe ori in procesul de dezinfectare a produselor cosmetice folosite si a pensulelor.O igiena corecta inseamna un ten impecabil,un machiaj reusit si cliente fericite!

       Fie ca te machiezi singura,fie ca ai prietene sau cliente care apeleaza la serviciile tale este foarte important sa iti dezinfectezi pensulele de machiaj si nu numai.Ai grija la data de expirare a fiecarui produs,inchide-le bine dupa fiecare utilizare si depoziteaza-le corespunzator.
Pe langa setul de pensule si buretei,sfatul meu este sa-ti achizitionezi si o spatula.Spatula va fi dezinfectata inainte si dupa fiecare utilizare.Fiind dezinfectata,spatula ne ajuta sa luam cantitatea de care avem nevoie din produsul cremos fara a contamina tot produsul cu bacterii sau alte impuritati.
        Desi multe dintre voi stiti deja aceste lucruri,trebuie sa precizez si metoda corecta de dezinfectare a pensulelor.O metoda incorecta deterioreaza pensula,parul natural al pensulei se poate rupe,lemnul se poate crapa iar lipiciul,in timp,se poate dezlipi.Rezultatul...pensule deteriorate!Fa o investitie de viitor,cumparand pensule de calitate si ai grija de durata lor de viata!
         Cum putem dezinfecta pensulele?
Fie ca iti cumperi produse speciale pentru curatarea pensulelor, fie ca folosesti un sapun antibacterian lichid sau apelezi la samponul delicat din baie,este important sa speli cu grija fiecare pensula in parte.De ce? Dupa fiecare  machiaj,pensulele sunt pline nu numai de produsele de make up folosite ci si de sebum,praful din camera,celule moarte si alte reziduri,favorizand aparitia unor adevarate focare de infectie.Ce iti ramane de facut?Spala pensulele o data pe saptamana,daca esti doar tu cea care le foloseste,spaland mai des pensulele de fond de ten,pudra,blush,concealer.Foloseste intotdeauna un spray dezinfectant dupa fiecare utilizare a pensulelor in cazul in care ai mai multe machiaje pe zi (si  doar un set de pensule) sau iti mai foloseste cineva pensulele(sora,prietena etc.).

Recomand SOLUTIE CURATARE PENSULE MAKE UP FOR EVER
http://www.magazinuldemakeup.ro/pensule-machiaj/solutie-curatare/solutie-curatare-pensule-make-up-for-ever
        Totusi,incearca sa nu abuzezi de aceste spray-uri.Ele contin alcool si pot deteriora pensulele.
        Daca ti se par prea spcumpe,poti folosi o solutie dezinfectanta,preparata chiar de tine(amestec de otet cu apa - 2 parti apa, 1 parte otet; solutie de bicarbonat de sodiu cu apa - 1 linguria bicarbonat de sodiu,300 ml apa :amesteca ingredientele si inmoaie 1 minut pensulele curate;clateste bine) sau chiar alcool sanitar pulverizat peste pensulele curatate.
        Respecta urmatorii pasi pentru a avea pensule curate si dezinfectate.

1.Umezeste bine cu apa calduta,avand grija ca jetul de apa sa nu strice forma pensulei,care va fi pozitionata cu varful in jos.Totodata,ai grija ca jetul de apa sa nu atinga partea metalica a pensulei.
2.Aplica o cantitate de produs de curatat in palma si ai grija sa urmezi forma pensulei(daca este plata faci miscari de sus in jos,iar daca este rotunda,faci miscari circulare).Insista pana se creeaza o spuma si clateste cat este necesar.Din cand in cand este bine sa aplici si putin balsam.Fiind din par natural,au nevoie si de hidratare.
3.Clateste cu apa din abundenta,pana nu mai exista spuma, urme ale produselor cosmetice folosite sau balsam.
4.Dupa clatire,stoarce delicat surplusul de apa,fie cu degetele,fie cu un prosop curat din bumbac,aranjand perii pensulelor.
5.Ultimul pas si cel mai important este acela de uscare.Intinde pensulele pe un prosop curat din bumbac si aseaza-le pe orizontal.Nu forta niciodata procesul de uscare(nu folosi uscatorul de par sau alta sursa de caldura)Poti apela cu incredere si la "brush guards"(in acest caz,pensula se pozitioneaza cu varful in jos,intr-un recipient).Lasa-le cateva ore bune la uscat si vei avea pensulele pregatite pentru un viitor machiaj.
       


         
       Pentru curatarea rapida a bureteilor de machiaj puneti intr-un recipient apa calduta si sampon/sapun antibacterian lichid si lasati-i la inmuiat cateva minute.Dupa,repetati pasii de mai sus si stoarceti cu grija bureteii.Ii puteti lasa la uscat la temperatura camerei,langa pensule.
        Dupa uscare,puneti pensulele in husa speciala si bureteii intr-un suport din plastic.





 O zi plina de culoare  va doresc,desi afara ninge!



Comentarii

Postări populare