Gomajul si mastile faciale by Anca Oancea

Cuvantul gomaj vine din limba franceza, "gommage" - " a sterge" in sens restrans si - a freca, a degresa, a exfolia intr-un sens mai larg.
Gomajul joaca un rol foarte important in ritualul de ingrijire facial.El este adesea asociat cu peelingul,care este extrem de spectaculos din punctul de vedere al rezultatelor, insa trebuie efectuat doar de catre specialisti (esteticieni sau dermatologi), si numai in sezonul rece.
Gomajul insa,il putem realiza in orice sezon si chiar la noi acasa,dar trebuie sa tinem cont de particularitatile tenului si de concentratia gomajului.Se recomanda aplicarea acestuia de 1-2 pe saptamana pe pielea curata(demachiere,tonifiere),aplicand la final o masca sau o crema hidratanta.El reprezinta procesul de indepartare a celulelor moarte de la suprafata tenului,lasand pielea sa respire,iar ingredientii activi din el hidrateaza,catifeleaza si lumineaza tenul( celulele moarte de la nivelul epidermei- celule care blocheaza porii astfel ca pielea isi pierde elasticitatea si textura fina devenind mata si uscata).
Fie ca alegi unul din comert,fie ca il prepari acasa,fii atenta la nevoile tenului tau.Daca aplici un gomaj nepotrivit pe un ten sensibil, e posibil sa faci mai mult rau decat bine pielii tale: risti iritatii, inrosirea pielii, senzatii de usturime.
Aplica gomajul cu miscari circulare sau ascendente de la barbie spre frunte evitand zona ochilor.Maseaza cateva minute,dupa care indepartam cu apa calduta.
Gomajul este recomandat si pentru intregul corp, pentru ca este stimulata circulatia sanguina datorita miscarilor de masaj,indeparteaza celule moarte,rezultatul fiind o piele catifelata(Tips: insistati mai mult pe coate si genunchi).
Pentru rezultate cat mai bune,este indicat sa aplicam gomajul in timp ce stam sub abur(5-15 min in functie de tipul de ten) sau in timpul dusului,cand toti porii se deschid,lasand astfel sa actioneze gomajul in profunzime.

Comentarii

Postări populare